perjantai 29. elokuuta 2014

Ville Vaurion valmennus 27.9

Olin siis keskiviikkona 27.9 Ville Vaurion kouluvalmennuksessa. Oon ollu viellä aiemmin kaksi kertaa mutta vain eri hevosilla. Ensimmäisellä kerralla menin Felicita eli Lissu tammalla ja se meni iha hyvin sillon. Viimeksi menin Kopsahovin Clara eli Clara ja se tomi siellä tosi hyvin ja sai paljon kehuja että on laadukas tamma, Ville ei ollut iaemmin nähnyt Claraa. Ja nyt menin sitten sillä Kameja II eli Kamilla, millä hain sinne koulu aluevalmennus renkaaseenkin. Ville on nähnyt Kamillaa jo aika pitkältä ajalta kun viime vuoden aluevalmennus renkaassa se oli eräällä toisella tytöllä käytössä.

Kun oltiin verkattu hevoset niin aloitettiin tekemään avoja ravissa. Tehtiin siis aina kulmaan voltti ennen pitkää sivua, siitä lähettiin avoon, koko pitkäsivu ja sitten suoristus ennen kulmaa ja kulman ratsastus ja molemmilla pitkillä sivuilla sama. Kun alkoi ravissa sujua otettiin sama laukassa. Minulla on tuon hevosen kohdalla se ongelma että joko jään avoissa vetämään sisältä jolloin se heittää pepun ulos tai sitten n tee mitään jolloin se painaa ja lähtee jyräämään. Nyt sain Villeltä tosi hyviä vinkkejä miten saan sen menemään koottuna, mutta samalla se etenis ja ei jäis takaa hitaaksi. Voin sanoo et vähän huuti vatsalihakset hoosiannaa jo siinä vaiheessa ku oltii otettu avot ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Sitten välissä oli pieni heppojen hengähdys tauko ja sen jälkeen jotta saatasiin Kamillaa vähän aktiivisemmaksi ja että polkisi kunnolla alle, otettiin muutamat keskiravit. Ne onnistui ihan hyvin ku muisti itse vain enne kulmaa "nostaa se vatsalihaksilla". Sen jälkeen jatkettiin laukan työstämistä ja otettiin hieman vastalaukkaa. Tehtiin aina pitkänsivun lopussa (A päädyssä) täyskaarto ja jatkettiin vastalaukkaa pitkäsivu ja pääty. Vaihdettiin laukka ja tultiin taas samalla tavalla seuraavn pitkänsivun lopusta täyskaarto ja vastalaukkaa. Se toimi Kamilalle hyvin koska tuntui ettei se hevonen tiedä mitä tehdään niin keskittyi paljon paremmin kuuntelemaan apuja. Tehtiin myös muutaman kerran kolmikaarinen laukassa, siinäkin tuli pieni vastalaukka pätkä. Se kolmikaarinen oli tosi helppo verrattuna siihen uralla vastalaukka pätkään. Lopuksi Ville halusi vielä kokeilla miten Kamilla kokoaa laukkaa joten mentin pääty-ympyrälle Kamillan kanssa ja aina muutama askel mentiin normaalia kootumpaa laukkaa ja sitten hetki taas normaalia laukkaa. Kamilla on hieman voimaton takaa varsinkin laukassa niin Ville sanoi että se voisi olla ihan hyvä kotiläksy että välillä kokoaisi laukkaa kunnolla ja sitten taas päästäisi vähän isompaan laukkaan, jotta saisi vähän voimaa taakse.

Minun mielestä Ville on hyvä valmentaja, se tietää mitä tekee ja ei anna mahdottomia tehtäviä. Se myös todella nopeasti näkee ratsukon tason, että mitä siltä voi vaatia ja mihin ne yhdessä pystyy.

Nyt ei ollut kuvaajaa, mutta jospa seuraavalla kerralla olisi, kun nyt oli keskellä viikkoo ja kaikki kuvaajat oli koulussa :P Seuraavan kerran Ville tulee 27.9 ja se on lauantai, jospa sillon olisi kuvaaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommata saa, jos osaa asiallisesti kirjottaa... Jos ei ni laittakaa tänne viestinne: pinnan.perusteella@gmail.com